Optreden St. Jansdag

18 juni 201615:55 - 16:25CentrumKerkstraat 1, Den Boschgratis entree
De Sint-Jansdag zoals we hem nu kennen is de herleving van een oude traditie van de Sint-Jansmarkt. Deze jaarmarkt ontstond in onze stad in de veertiende eeuw. Een dergelijke jaarmarkt bood kooplieden de gelegenheid hun waar te slijten en trok daarnaast ook o.a. artiesten, kwakzalvers en lieden van lichte zeden aan. De markt zorgde voor veel vertier en was een ware publiekstrekker. Rond 1700 raakte deze Bossche jaarmarkt behoorlijk in verval en in de negentiende eeuw verdween ze geruisloos van de stedelijke kalender.

Tot in 1998 Stichting de Knillispoort, gesteund door de Stadspartij Knillis, het initiatief nam om haar weer tot leven te wekken in een nieuwe formule: de Sint-Jansdag. Sint-Jansdag wordt meestal niet precies op 24 juni georganiseerd – de feestdag van Sint-Jan de Doper, waar de Bossche Sint-Jansmarkt naar was vernoemd – maar op de zaterdag die daar het dichtst bij ligt.

Op zaterdag 18 juni zal voor de negentiende en laatste keer op rij de Sint Jansdag georganiseerd worden. Verenigingen, groepen, bands, koren, orkesten en ensembles presenteren zich aan de bezoekers van de Bossche binnenstad. Op het Kerkplein, de Parade en het Herman Moerkerkplein zijn van 10.30 uur tot 17.30 uur doorlopend presentaties en optredens. Koor Voluum zal van 15.55 tot 16.25 op het Kerkplein een aantal bekende en nieuwe nummers laten horen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.